full screen background image

A fost aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor de reşedinţă din municipiul Rădăuţi

parcari de resedinta     Consilierii rădăuţeni au aprobat marţi, în şedinţa ordinară a lunii martie, regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor de reşedinţă din municipiu precum şi a listei locurilor de parcare şi a preţului de închiriere a acestora.

Astfel, parcările de reşedinţă vor avea un program de parcare permanent doar între orele 16 şi 8 dimineaţa, în restul timpului având destinaţia de parcare tranzitorie.

În cazuri justificate, la cererea persoanelor juridice se poate da dreptul folosirii locului de parcare  24 de ore pe zi.

Măsura vizează sprijinirea personelor juridice care ar putea fi prejudiciate prin blocarea locului de parcare şi împiedicarea desfăşurării în bune condiţii a activităţii pentru care sunt autorizate conform legii.

Acordul de rezervare a unui loc de parcare de reşedinţă se va elibera pentru o perioadă de maxim 12 luni, numai după achitarea taxei aferente.

Pentru a putea rezerva un loc de parcare de reşedinţă în Rădăuţi, doritorii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să locuiască în zona arondată parcării; să deţină un autoturism; să nu deţină un garaj pe raza localităţii; să nu deţină un alt amplasament rezervat; să aibă achitate la zi taxele şi impozitele locale.

Pentru participarea la procedura de atrubuirea locurilor de parcare, solictanţii vor depune următoarele acte: cerere; documente legale care atestă deţinerea imobilului; copie după certificatul de înmatriculare a autoturismului deţinut în proprietate sau folosinţă; documente privind dreptul de folosinţă/utilizare a autoturismului; certificat de handicapat, dacă este cazul.

comments

comments