full screen background image

Festivalul Județean ”Soyons Francophones!”, la Gura Humorului

soyons francophones gura humorului     Sâmbătă, 21 martie 2015, începând cu ora 10:00, pe scena Centrului Cultural Local Gura Humorului, va avea loc a doua ediție a Festivalului Județean ”Soyons Francophones!”.

Festivalul, prilejuit de sărbătorirea Săptămânii Francofoniei, organizat la inițiativa Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, cu sprijinul Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, se adresează tuturor elevilor și profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Voltaire și constă în organizarea unei parade a bucuriei, a muzicii, a dansului și a teatrului în limba franceză. Altfel spus, se dorește ca acțiunea să se concretizeze într-un spectacol de amploare care să cuprindă recitaluri de poezii și cântece, precum și scenete, toate în limba franceză.

Prin organizarea festivalului ”Soyons Francophones!” se urmărește o mai bună promovare a limbii și a culturii franceze în rândul tinerilor.

Pentru ediția din acest an, s-au înscris 32 de unități școlare din județul Suceava, numărul elevilor implicați în pregătirea momentelor artistice ridicându-se la 390.

Activitățile sunt coordonate de inspectorul școlar pentru limbi moderne prof. dr. Constantin Tiron.

comments

comments