full screen background image

Bătrân din Grămeşti lăsat fără 30.000 de lei, de către falşi cumpărători de bilete pentru călătorii CFR

cupoane cfr pensionari 2014     În cursul amiezii de duminică, la ora 12.00, agenţii Postului de poliție Grămești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuința unui bărbat, de 79 de ani, din localitate.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 11.30, în timp ce se afla în locuință cu soția sa, la ușa victimei s-a prezentat un bărbat, care i-a întrebat dacă nu au de vânzare nuci sau bilete pentru călătorii CFR.

Ulterior, în imobil a mai venit un bărbat, care a adus o pătură pentru vânzare, apoi a cerut o sticlă de apă și a părăsit locuința, precizând că ar avea o defecțiune la autoturismul cu care se deplasează.

După plecarea celor doi bărbați, victima a găsit ușa de la sufrageria imobilului întredeschisă și lipsa sumei de 27.180 de lei și 300 de euro.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Cu toate că recomandările preventive, în special vizând persoanele vârstnice, au fost intens promovate, acestea cad în continuare victime ale înşelăciunilor şi furturilor  prin diverse moduri de operare.

Poliţiştii reamintesc faptul că un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti.

Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

De aceea, li se recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri  mari şi calitate mică.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii  recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

comments

comments