full screen background image

Acțiunea de livrare a ajutoarelor alimentare de la UE, încheiată în judeţul Suceava

Ajutoare-comunitare    Astfel, la nivelul județului au fost expediate 281.848 pachete ajutoare alimentare pentru un număr de 140.924 beneficiari.

Livrarea pachetelor cu alimente a fost făcută la centrele de distribuție ale primăriilor în scopul distribuirii lor către grupul țintă definit de art. 3 din Hotărârea Guvernului României nr. 799 din 19.09.2014, privind implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Pe listele inițiale au fost înscriși un număr de 113.603 beneficiari, pentru care s-au distribuit un număr de 227.206 de pachete, iar pe listele suplimentare sunt înscrise în prezent un număr de 13.885 persoane.

Prin Hotărâre de Guvern aprobată astăzi 10 februarie a.c. pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) și rămase în stoc vor fi redistribuite prin compensări între primării din același județ sau din județe diferite.

De asemenea, după compensarea între primării, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor identificate.
Suplimentarea se va face cu respectarea următoarelor condiții:
•    doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară;
•    se acordă maximum două cutii de ajutoare alimentare pentru fiecare persoană, cu același număr de pachete pentru toți beneficiarii din cadrul unei localități;
•    lista în baza căreia se vor distribui cantitățile suplimentare va fi avizată de primarul localității.

Procedura compensării pachetelor alimentare a fost aprobată de Guvern în condițiile în care, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite.

Populația vulnerabilă care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri care sunt excluse de pe piața forței de muncă, din sistemul de educație, sănătate, locuințe și alte servicii. Cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflați în situații dificile, persoane cu dizabilități și persoane vârstnice singure sau dependente.

comments

comments