full screen background image

Tânăr din Rădăuţi, arestat după ce a furat dintr-un hypermarket şi a lovit un agent de pază

arestat     Marţi, 3 februarie, un angajat al unui hypermarket din municipiul Rădăuţi, a sesizat că, în timp de se afla în serviciul de pază în magazin, a fost lovit în holul de la ieşire, de către o persoană de sex masculin.

Victima a  relatat că, în timp ce se afla la pupitrul camerelor de supraveghere video din magazin, a observat o persoană de sex masculin, însoţit de o femeie, care s-au deplasat în raioanele magazinului, în cărucior aflîndu-se şi un copil, de circa 2 ani.

La un moment dat, bărbatul a luat de la raionul cosmetice o cutie de carton, de culoare neagră, în care se afla un parfum, pe care i-a dat-o în mînă copilului.

La ieşire, în dreptul casei de marcaj, bărbatul a împins căruciorul, în care se afla copilul cu cutia în mînă, fără ca acest produs să fie înregistrat, după care a prezentat la casa de marcat diverse produse, pe care le-a achitat .

În acel moment, agentul de pază a ieşit din cabina de supraveghere, în holul de ieşire, unde a întrebat bărbatul în legătură cu cutia luată din raft şi neîncasată la casă.

Respectivul l- a lovit pe agentul de pază, fără ca persoanele prezente în magazin, angajaţi sau clienţi, să riposteze în vreun fel, după care a părăsit incinta.

În urma activităţilor investigative efectuate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind Elena B., de 19 ani, și Robert L., de 23 de ani, concubini, ambii din municipiul Rădăuți.

Persoana vătămată, Florin R. a fost examinată medical, i s-a eliberat certificat medico – legal şi necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Față de Elena B. s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de complicitate la furt calificat prev. de art. 48 raportat la art. 228, alin.1, art. 229 alin. 1, lit. b Cod Penal, fiind cercetată în stare de libertate.

Față de Robert L. s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. de art. 233 alin. 1, art. 234, alin. 1, lit. d și art. 371 Cod Penal, iar în cursul zilei de joi, după audierea acestuia, emiţându-se  ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

comments

comments