full screen background image

Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia, reținuți în Dosarul “Gala Bute”

arestat     Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011.

În cadrul audierii, cei doi au colaborat cu anchetatorii și au oferit toate detaliile privind indicațiile primite pentru organizarea galei, motiv pentru care DNA va cere instanței arest la domiciliu pentru Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

În același dosar au fost reținuți și primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, și fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja, urmând a fi prezentați marți la ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Toți cei patru au fost audiați luni mai multe ore la DNA, alături de alte persoane, după ce au fost aduși cu mandat în urma perchezițiilor efectuate în acest caz. Alți inculpați au primit control judiciar.

În dosar au fost efectuate percheziții în 18 locații situate în București și alte patru județe — Ilfov, Prahova, Hunedoara și Gorj.

Perchezițiile au avut loc după ce săptămâna trecută DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscală și ANRMAP la firme care ar fi fost “protejate” de Elena Udrea și cu care avea legătură.

Procurorii DNA ar fi constatat infracțiuni noi de corupție pentru angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituției, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja și pentru ca acesta să obțină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton.

comments

comments