full screen background image

Acţiune de prevenire a cerşetoriei şi de combatere a furturilor, pe mijloacele de transport în comun

comb1     Joi, între orele  09:00-13:00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au desfăşurat, pe raza municipiului Suceava, o acţiune de amploare în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţa cetăţeanului, prevenirea şi combaterea a furturilor din buzunare pe mijloacele de transport în comun, a actelor de comerţ neautorizat în pieţele agroalimentare, cerşetorie, vagabondaj, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

La acţiune au participat şi efective din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava şi Secţiei de Poliţie Burdujeni.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.400 de lei.

Au fost identificate 8 persoane care apelau la mila cetăţenilor, acestea fiind introduse în bazele de date ale poliţiei.

Acţiunea a avut ca principal scop prevenirea actelor antisociale, dar şi responsabilizarea cetăţenilor cu privire la neîncurajarea cerşetoriei în zona centrelor comerciale.

Totodată, a fost organizată o activitate comună cu reprezentanţii TPL Suceava, fiind afişate materiale preventive pe linia furturilor din buzunare şi tâlhăriilor în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, în cadrul acţiunii agenţii de proximitate, lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale şi poliţiştii de prevenire au distribuit 900 pliante pentru prevenirea tâlhăriilor, furturilor din locuinţă şi furturilor din buzunare.

comb2

comments

comments