full screen background image

La Rădăuţi, continuă investiţiile în unităţile şcolare

maerean 2     Primăria Rădăuţi a preluat, nu cu mult timp în urmă, obiectivul de investiţii privind reabilitarea internatului Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”, unde lucrările sunt începute de peste 5 ani.

Primarul interimar de Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a precizat că, în monetul de faţă, cererile pentru locuri în internat sunt foarte mari, atât la  Hurmuzachi, cât şi la Colegiul Agricol din localitate.

Maerean: “Am preluat internatul Colegiului Hurmuzachi, în vederea definitivării intervenţiilor care s-au făcut acolo, începute cu mai bine de 5 ani în urmă şi făcute cam în proporţie de 20%. Definitivarea acestui internat, aducerea lui la un nivel de confort unanim acceptabil în zilele noastre, cu o cantină corespunzăatoare, este un deziderat pentru orice instituţie de învăţământ de dimensiuni mari. În condiţiile în care, sub presiunea vremurilor actuale, atât Eudoxiu Hurmuzachi, cât şi Colegiul Agricol, şi-au desfiinţat internatele. În primul rând pentru că nu au mai avut clienţi, în al doilea rând că nu mai erau utile, plus alte şi alte motive. Dar problema e că, la ora actuală, există o solicitare foarte mare. Copiii fac naveta, în condiţii grele, de la mulţi kilometri, şi nu pot face performanţă într-o astfel de situaţie. Deci, şi acest lucru îl dorim rezolvat anul viitor.”

Primarul de Rădăuţi recunoaşte că pentru realizarea tuturor proiectelor propuse, municipiul ar avea nevoie de bugetul pe trei ani, dar crede că important este “să doreşti, apoi, să nu desnădăjduieşti.”

Maerean: “În aceste condiţii, cred că la anul ar trebui să avem un buget foarte generos, cam bugetul municipiului Rădăuţi pe 3 ani. Important este să doreşti, întâi şi întâi, apoi, să nu desnădăjduieşti. Apoi, treburile se vor rezolva.”

comments

comments