full screen background image

Primarul de Rădăuţi, la VIVA FM: “Cei care nu vor cupla la rezolvarea problemelor rădăuţenilor, vor suporta consecinţele, indiferent de ce funcţie au”

maerean 2     Pentru iarna acestui an, municipalitatea rădăuţeană a pregătit un surplus de dotare, faţă de anii precedenţi.

Invitat în prima ediţie a emisiunii “Faţă în faţă” realizată, marţi, la Radio VIVA FM Rădăuţi, primarul interimar al localităţii, Tiberiu Maerean, a oferit ascultătorilor mai multe amănunte despre utilajele care vor interveni pentru deszăpezirea municipiului.

Maerean: “Noi am pregătit un surplus de dotare tehnică pentru acest an. O parte de dotare a venit, la Primărie, sub forma echipării a două tractoare cu lame de deszăpezire, pe care le vom trimite în cartiere. Pe de altă parte, aşteptăm ca, în cursul acestei luni, să ne vină şi un autogreder, care sper să ajungă înainte de venirea unor zăpezi mai consistente, ca să avem cu ce curăţa zăpada de pe străzile nemodernizate şi, în felul acesta, să întreţinem întreg municipiul la un nivel de deszăpezire cât mai bun. Deasemenea, am contractat achiziţionarea unui set de echipamente GPS, pentru monitorizarea deplasării utilajelor şi maşinilor Primăriei, astfel încât să ştim despre fiecare unde se mişcă, când se mişcă şi ce a făcut.”

Primarul Maerean, va petrece prima iarnă în calitate de administrator al unei localităţi.

În cadrul emisiunii “Faţă în faţă” realizată, marţi, la Radio VIVA FM Rădăuţi, Tiberiu Maerean a avertizat că toţi cei care nu se vor implica total în rezolvarea problemelor rădăuţenilor vor suporta consecinţele, indiferent de funcţiile pe care le au.

Maerean: “Bineînţeles, au început discuţii de procedură, de aprovizionare cu combustibil, dac-o fi, dac-o păţi, cine şi cum răspunde. Şi toată lumea încearcă să-mi explice că NU. Ori, eu nu înţeleg lucrul acesta. Eu înţeleg că dacă un conducător al unei entităţi doreşte un lucru, şi acest lucru este legal şi pe deplin fezabil, toată lumea trebuie să cupleze la realizarea acelui obiectiv. În momentul în care încep să pună tot felul de piedici, de frâne, persoanele respective se vor exclude, automat, din colectivul respectiv. E un avertisment foarte serios. Cei care nu vor cupla la rezolvarea problemelor rădăuţenilor, vor suporta consecinţele, indiferent de ce funcţie au, asta să fie foarte clar.”

Primarul interimar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, promite că, spre deosebire de predecesorul său la conducerea localităţii, nu va pleca în croaziere pe mare în timpul sărbătorilor de iarnă.

Maerean a spus că, fostul primar al municipiului, Aurel Olărean, prin comportamentul său, i-a privat pe rădăuţeni de un mamagement al salubrizării oraşului pe timp de iarnă.

Maerean: “Câteva zile de concediu o să-mi iau şi eu pentru sărăbători, dar nu plec departe. Aici, în zonă, voi fi tot timpul pe recepţie, deci nu îmi las Rădăuţiul. Cred că domnul Olărean nu a mai stat în oraş, de sărbători, din primul an de mandat, când a invitat aici Boney M şi fel de fel de formaţii care nu au mai fost niciodată pe aici. În rest, a fost în diverse croaziere pe mare. Cam treizeci de zile, o bună parte din lunile decembrie şi ianuarie. Acest lucru ne-a privat pe noi, rădăuţenii, de un management al salubrizării oraşului pe timp de iarnă. Eu nu vreau să fac aşa.”

comments

comments