full screen background image

Florin Sinescu, la VIVA FM: ” Nu sunt probleme deosebite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră”

DSCN0200     Ninsorile care au început în această noapte nu au creat probleme deosebite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile din judeţ, a anunţat prefectul Sucevei, Florin Sinescu.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii “Dimineţi animate”, difuzată de Radio VIVA FM, Sinescu a precizat că stratul de zăpadă nu depăşeşete 4 centimetri iar temperatura cea mai scăzută, de minus 6 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia hidrometrică de la Părhăuţi.

Sinescu: “Undeva, după ora 24, a început să ningă în judeţul Suceava, o ninsoare care, până acum, nu a creat probleme deosebite. La nivelul judeţului înregistrăm un strat de zăpadă de până la 4 cm, dar nu pe carosabil. Ca temperaturi, am avut -6 grade la staţia hidrometrică de la Părhăuţi şi -2 la Coşna. Până în acest moment, nu au fost probleme deosebite. Cei de la Drumuri Naţionale, secţiile Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, au intervenit de astă noapte, la fel ca şi colegii de la Drumurile Judeţene. Nici la nivel de localităţi nu sunt probleme şi sperăm nici să nu avem.”

În judeţ, la ora 8.30, SDN Suceava a anunţat că s-a acţionat cu 7 autoutilaje si s-au răspândit 32de tone de material antiderapant, pe 48 de kilometri (DN 2, DN 15C, DN 17, DN 17A, DN 29, DN 29A, DN 2E, DN 2H, DN2K).

De asemenea, SDN Câmpulung Moldovenesc a acţionat cu 17 autoutilaje şi a răspândit 122 de tone de material antiderapant, pe 183 de km (DN 17, DN 17A, DN 17B, DN 2E).

Până la ora 22, rămâne în vigoare atenţionarea meteorologică Cod Galben de ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10…15 cm.

Autorităţile judeţene sucevene monitorizează zonele cu risc mare de înzăpezire, a anunţat prefectul Sucevei, Florin Sinescu.

Sinescu a precizat că echipaje ale poliţiei rutiere vor fi prezente în locurile în care, de obicei, se întâmpină greutăţi în trafic, cum ar fi Spătăreşti şi Mestecăniş,

Sinescu: “În ceea ce priveşte monitorizarea pe care o facem în acest moment, am dispus să ieşim cu echipaje ale Poliţiei Rutiere, să facem o monitorizare pe zonele pe care le ştim cu dificultăţi. Vorbim despre Spătăreşti, despre Mestecăniş, zone în care circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii. Nu au fost accidente în trafic şi sperăm nici să nu fie.”

Prognoza meteo pentru perioada următoare arată că, de mâine, vremea va fi mai blândă, temperaturi negative urmând a fi înregistrate doar în timpul nopţii.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a precizat că, potrivit prognozei prezentate într-o videoconferinţă susţinută de primul ministru, începând de mâine, se vor opri şi precipitaţiile.

Sinescu: “Conform prognozei care a fost prezentată în cursul zilei de ieri (n.r. – luni), într-o videoconferinţă a tuturor prefecţilor cu prim-ministrul României, Victor Ponta, de mâine, se mai încălzeşte vremea. Vom avea temperaturi negative pe cursul nopţii, şi, undeva, 1-2 grade pe timpul zilei. Nu se vor mai înregistra nici precipitaţii. Deci, se pare că azi vom avea ceva precipitaţii, după care lucrurile se mai liniştesc. ”

Florin Sinescu a ţinut să ureze şi mult succes echipei care va realiza ştiri, emisiuni şi programe la Radio VIVA FM Rădăuți, staţie care emite, începând cu 28 noiembrie, pe 90,1 FM.

Sinescu: “Profit de această ocazie să urez mult succes pentru ceea ce înseamnă Radio VIVA FM Rădăuţi. Să avem o iarnă liniştită, mai ales că intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă şi se apropie şi Naşterea Domnului.”

comments

comments