full screen background image

Primul tur al alegerilor prezidenţiale, fără incidente deosebite în judeţ

sine viva 0411     În judeţul Suceava, nu s-au înregistrat incidente deosebite în primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe data de 2 noiembrie.

Prezent astăzi în emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio Viva FM, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a precizat că, în dimineaţa zilei de alegeri, au existat două incidente, dar care nu au influenţat desfăşurarea procesului electoral.

Sinescu: “La secţia de votare nr. 96 din Fălticeni, preşedintele a avut un somn mai prelungit, lucru care nu a determinat nedeschiderea secţiei de votare la ora 7, pentru că, în conformitate cu prevederile legii, secţia se poate deschide în prezenţa majorităţii. Important este că a ajuns şi preşedintele, cu o mică întârziere, şi lucrurile au decurs în regulă. La Fântânele, a fost vorba despre o persoană cu importante afecţiuni de sănătate, care a avut nevoie de intervenţie medicală. Acolo a fost trimisă o ambulanţă şi persoana a fost transportată la spital. Dar, de asemenea, fiind vorba de o majoritate asigurată la nivelul biroului electoral al secţiei de votare, lucrurile au decurs bine.”

Prefectul Sucevei a ţinut să facă precizări şi asupra pregătirii scrutinului, care, pentru structurile implicate, a început cu 2 luni în urmă.

Sinescu: “Noi am început pregătirile încă din 2 septembrie. Zona operativă a fost gestionată de peste 1.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, colegii mei de la cele două servicii comunitare – paşapoarte şi înmatriculări, precum şi cei care au asigurat liniştea şi paza la nivelul secţiilor de votare. Pe lângă aceste persoane din structura Ministerului Afacerilor Interne, am acordat o atenţie deosebită şi pe tot ceea ce înseamnă zona rutieră. Am avut o echipă de intervenţie de la Bacău, pentru situaţiile în care s-ar fi impus acest lucru.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar