full screen background image

2,6 milioane de tichete pentru ajutoarele destinate persoanelor defavorizate

Ajutoare-comunitare     Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Poșta Română a distribuit deja 2,6 milioane de tichete valorice pe baza cărora persoanele defavorizate vor primi ajutoare alimentare printr-un program european.

“Ajutorarea persoanelor defavorizate este un program european, un program care se adresează tuturor celor 28 de țări. Am văzut critici că noi nu trebuia să îl accesăm, doar așa că suntem noi la guvernare.

Toate cele 28 de țări au dreptul să beneficieze de aceste fonduri. S-au repartizat prin Poșta Română, nu prin autorități locale sau prin altceva, 2,6 milioane de asemenea tichete și, pentru că suntem în campanie electorală și domnii de la ACL ne-au reclamat imediat la Bruxelles să nu mai dăm oamenilor nimic, bineînțeles că o să dăm, dar bineînțeles că repartizarea va începe după data de 17 noiembrie. După data de 17 noiembrie folosirea acestor tichete se poate face”, a afirmat Ponta la începutul ședinței săptămânale de guvern.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, preciza săptămână trecută că peste 3,3 milioane de persoane vor primi ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene, față de 2,6 milioane în 2013, dacă se încadrează într-una dintre următoarele categorii: beneficiază de venitul minim garantat, sunt șomeri în plată sau ieșiți din plată, sunt pensionari cu o pensie până în 400 de lei, sunt beneficiari ai indemnizațiilor aferente invalizilor, veteranilor sau văduvelor de război, sunt persoane cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii.

Ajutoarele vor fi distribuite pe baza unui cupon nominal, cu valoarea de 128 de lei.

Potrivit Rovanei Plumb, este vorba de 27 de kilograme de produse alimentare: ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve de porc, de vită și de pate de ficat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar