full screen background image

Intervenţii la şeful CJ Suceava, în dosarul retrocedărilor

nechifor 2     Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost abordat de Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu şi Sorin Iacob, cu sprijinul lui Aurel Olari, să achiziţioneze din bani publici o moşie a lui Paltin Sturdza, aflată în apropierea Aeroportului Suceava, potrivit procurorilor DNA.

Informaţia apare în documente ale anchetatorilor din dosarul retrocedărilor.

“Prin ordonanţa din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale şi sub aspectul comiterii unei noi infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. constând în aceea că Bengescu Dan Costin, Iacob Sorin Ion, Hrebenciuc Viorel, cu sprijinul lui Olari Aurel, efectuează demersuri pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Nechifor Cătălin Ioan, pentru a-l determina să achiziţioneze din bani publici moşia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusă dintr-un teren de aproximativ 10 ha şi un conac. Este de menţionat că imobilele moştenite de către Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se află în imediata apropiere a Aeroportului ‘Ştefan cel Mare’ Suceava, ce este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava”, spun anchetatorii.

Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu, Sorin Iacob, Aurel Olari şi Paltin Sturdza sunt puşi sub urmărire penală în dosarul retrocedărilor, instrumentat de DNA.

Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că nu are cunoştinţă despre existenţa unor demersuri ale CJ pentru cumpărarea unui teren în localitatea Salcea, în apropiere de Aeroportul Suceava, adăugând că oricum instituţia nu ar fi fost interesată să cumpere o proprietate în zonă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar