full screen background image

A început turnarea asfaltului pe pista de rulare a Aeroportului Suceava

aero 0810 1     Firma “Tehnic Asist” Botoşani a început asfaltarea pistei de la aeroportul Salcea.

Acţiunea a fost precedată de luarea unor probe de asfalt, analiza calităţii acestora fiind corespunzătoare.

Şeful de lucrări, Gheorghe Rusanovschi, a declarat că, pe pista de la Salcea, în lungime de 2.460 de metri, se vor turna 3 straturi de asfalt, şi că eficienţa investiţiei a crescut, datorită amplasării în apropiere a staţiei de asfalt.

Rusanovschi: “Turnarea asfaltului urmează să fie efectuată în condiţii de temperaturi de peste 10 grade Celsius şi doar dacă nu plouă.  Firma care execută lucrarea a instalat o staţie de asfalt în apropierea aeroportului, astfel încât materialul să aibă temperatura optimă pentru a fi turnat. Estimez că această activitate va dura o lună. Pentru a începe turnarea asfaltului la pista de rulare, au fost obţinute avizele de laborator. Se vor turna trei straturi de asfalt, fiecare având anumite proprietăţi, potrivit normelor în acest tip de lucrări, iar ultimul strat, de uzură, va trebui turnat când temperatura exterioară este de peste 15 grade Celsius şi va trebui turnat continuu, fără întrerupere.”

Proiectul de modernizare mai prevede construirea unui nou turn de control, modernizarea clădirii aerogării şi instalarea unui sistem modern de ghidaj a aeronavelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar