full screen background image

Polițiștii suceveni, activități de prevenire și informare a studenților

prev stud 2     În contextul începerii anului universitar 2014/2015, conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă a campusului universitar din municipiul Suceava.

În acest sens, s-a dispus ca poliţiştii Biroului Universitar să acţioneze zilnic în aria centrului şi în zona adiacentă, unitatea de învăţământ fiind inclusă şi în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiştilor de ordine publică.

De asemenea, poliţiştii judiciarişti vor acţiona în zona campusului pentru prevenirea faptelor antisociale cu violenţă şi pentru identificarea celor care consumă alcool sau substanţe halucinogene.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona universităţii în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

De asemenea,  s-a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă universităţii cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

În data de 29 septembrie, la festivitatea de deschidere şi la activităţile ulterioare au participat 8 poliţişti, care au distribuit materiale preventive şi au purtat discuţii cu tinerii pe tema prevenirii faptelor antisociale, a consumului de alcool şi droguri.

Totodată,  tinerii au fost instruiţi cu privire la măsurile de asigurare a bunurilor personale în camerele de cămin.

comments

comments




Leave a Reply

avatar