full screen background image

8 focuri de avertisment trase pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări, în apropiere de Straja

colete tigari     Miercuri, 10 septembrie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Straja, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, dar, deoarece cei în cauză au ignorat avertismentul, lucrătorii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, pe teritoriul statului român, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit 25 de colete, învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Totodată, autoritățile ucrainene au informat ca au reţinut o persoană, cetăţean ucrainean, şi au descoperit cinci colete cu ţigări, făcând parte din acelaşi lot.

La sediul sectorului, în urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 55.800 de pachete cu ţigări, mărcile Viceroy si Fest, în valoare de aproximativ 558.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate, împreuna cu autoritățile ucrainene, în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate la activitatea de contrabandă şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar