full screen background image

O nouă încercare de a rezolva problema câinilor fără stăpân din municipiul Suceava

caini vagabonzi     Consilierii locali suceveni  au aprobat, în ședința “de îndată” de astăzi, asocierea dintre Municipiul Suceava și o persoană juridică care are va prinde, și transporta câinii comunitari la adăpostul de câini din lunca Sucevei.

Și acest proiect a fost amânat de câteva ori de către consilierii locali.

Hotărârea a fost luată cu 15 voturi pentru și o abținere.

La tentativa anterioară, atunci când deliberativul era pe cale să aprobe contractul de asociere, consilierii au constatat, în ultima clipă, că firma agreată de comisia de specialitate a executivului avea acelaşi administrator cu societatea respinsă.

Între timp, „Alianţa pentru combaterea abuzurilor”, asociaţie pentru protecţia animalelor din Braşov, s-a adresat Primăriei Suceava atenţionând că reglementările în vigoare stipulează că de gestionarea câinilor fără stăpân se pot ocupa doar autoritatea publică locală sau organizaţiile neguvernamentale profilate pe acest gen de activităţi.

Acum, municipalitatea așteaptă noi ofertanți.

Firma care va asigura ecarisajul va avea obligaţia să adune lunar cel puţin 250 de câini de pe domeniul public, municipalitatea urmând să plătească între 30 şi 60 de lei pentru fiecare câine, în funcţie de talie.

În adăposturile din municipiul Suceava trăiesc aproape 1.000 de câini fără stăpân, alţi 2.000 fiind liberi pe străzi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar