full screen background image

Judeţul Suceava îşi face reclamă pe litoral, cu mini-vacanţe gratuite

litoralulromanesc     Judeţul Suceava îşi promovează, în acest weekend, oferta turistică la Pavilionul Expoziţional Constanţa, cu o tombolă de 10 vacanţe gratuite de weekend în Bucovina.

Standurile cu produse alimentare, obiceiurile de stână şi împărţirea de produse promoţionale vor întregi acţiunea.

Un grup de 11 meșteri populari, coordonați de consultantul artistic Gabriela Teișanu, Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonat de directorul Tamira Cojocariu Gonda și Fanfara “Crai Bucovinean” din Todireşti, coordonată de Dumitru Cocârlă vor participa din partea Centrului Cultural “Bucovina” la „Târgul de Turism al Bucovinei”, care va avea loc în perioada  4-6 iulie 2014, la Pavilionul Expozițional Constanța.

Manifestarea, organizată de Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Fundația Culturală Fantasio și Asociația Produs în Bucovina,  își propune să promoveze arta și tradiția populară din Bucovina, dansurile tradiționale, obiceiurile și locurile încărcate de cultură și istorie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, CĂTĂLIN NECHIFOR, spune că un rol important în derularea proiectului va reveni spectacolelor folclorice susţinute de Ansamblul” Ciprian Porumbescu” şi demonstraţiilor celor 11 meşteri populari.

Nechifor:  “Cei de la Ansamblul Ciprian Porumbescu pun în operă un flash-mob, o metodă mai nouă de promovare, o suită de dansuri şi de cântece populare tradiţionale ale minorităţilor, care durează circa 14 minute, şi la care sunt prezentate principalele minorităţi din Bucovina. Ansamblul, împreună cu Centrul Cultural Bucovina, au ca misiune, în această perioadă, să pregătească acest flash-mob, care va fi prezentat, în spaţii neconvenţionale, la Mamaia.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar