full screen background image

În pofida amenzilor, unele firme continuă să angajeze “la negru”

munca la negru     Inspectorii de muncă suceveni au depistat, luna trecută, 214 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată.

Contractele individuale nu erau transmise sau erau transmise fără respectarea termenului legal în registrul general de evidenţă a salariaţilor, iar 25 de persoane munceau la negru, la 8 angajatori.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnariu, a precizat că neregulile constatate în urma verificărilor s-au lăsat cu amenzi totale de 206.000 lei.

Principalele deficienţe semnalate au fost neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi a repausului săptămânal, precum şi nerespectarea dispoziţiilor referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.

De asemenea, nu erau organizate corespunzător activităţile de prevenire şi protecţie, controlul medical periodic al angajaţilor lipsea, iar cei desemnaţi să acorde primul ajutor erau neinstruiţi.

Butnariu a mai adăugat că, luna trecută, au fost înregistrate 16 accidente de muncă, din fericire, fără niciun decedat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar