full screen background image

Atenţionare hidrologică de cod galben, pentru mai multe cursuri de apă din judeţ

inund 6     Astăzi, 14 mai, ora 15.00, se va desfăşura videoconferinţa viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, cu prefecţii judeţelor, în cadrul căreia vor fi analizate măsurile luate la nivelul unităţilor administrative aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice şi hidrologice, de tip cod galben şi portocaliu, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Administraţia Naţională de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Judeţul Suceava se află începând de astăzi, 14 mai, ora 12.00, sub avertizare meteorologică de cod galben, până mâine, 15 mai, ora 18.00.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis o atenţionare hidrologică de cod galben, pentru intervalul 15 mai, ora 6,00 – 16 mai, ora 18,00.

În intervalul sus-menţionat, pe cursurile superioare şi pe afluenţii râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazine menţionate, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

“În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice se va reveni cu actualizarea prognozei. Au fost solicitate unităţilor administrativ teritoriale din judeţ măsuri imediate pentru informarea membrilor comitetului local pentru situaţii de urgenţă, a populaţiei, a instituţiilor publice şi a agenţilor economici.

În legătură cu eventualele situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice trebuie informat cu maximă operativitate I.S.U. „BUCOVINA” al judeţului Suceava”, a precizat Florin SINESCU, prefectul judeţului Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar