full screen background image

Vicepreședintele american Joe Biden vine în România

Joe Biden     Vicepreședintele american Joe Biden se va afla în vizite în România și Cipru în perioada 20-23 mai pentru discuții referitoare la situația din Ucraina, a anunțat luni Casa Albă, informează AFP.

În cadrul acestui mini-turneu, ‘vicepreședintele (Biden) va discuta cu liderii din ambele țări despre reacția comunității internaționale la intervenția militară ilegală a Rusiei în Ucraina și acțiunile destabilizatoare ale sale (ale Rusiei, n.r.)’, a precizat președinția americană într-un comunicat.

Conform aceleiași surse, Joe Biden ‘va discuta de asemenea despre necesitatea consolidării relațiilor economice’ cu România și Cipru, în special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, în curs de negociere.

România, stat membru NATO și UE, are graniță comună cu Ucraina, iar autoritățile de la București și-au exprimat îngrijorarea cu privire la violențele recente produse în orașul-port Odesa.

Ciprioții au legături economice și politice strânse cu Rusia, iar Nicosia și-a exprimat nemulțumirea față de sancțiunile economice împotriva Moscovei, care, potrivit ministrului cipriot al afacerilor externe, vor ‘distruge economia’ unei țări aflate în convalescență după o gravă criză financiară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar