full screen background image

Putin vrea să impresioneze lumea cu parada de 9 Mai

parada rusia     În Piaţa Roşia din Moscova a început o paradă grandioasă cu ocazia Zilei Victoriei. Sunt 69 de ani care se împlinesc de la victoria împotriva Germaniei naziste, o zi de mare sărbătoare în Federaţia Rusă.

Președintele Vladimir Putin, prezent la ceremonie, a rostit o alocuțiune, care s-a încheiat cu uralele miilor de participanți. Liderul de la Kremlin a reamintit ce semnificații are 9 Mai pentru țara sa.

La evenimentul din acest an participă peste 11 mii de militari şi vor fi prezentate cele mai noi modele de vehicule militare şi rachete.

Parada este dechisă de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, care trece în revistă trupele prezente în Piaţa Roşie.

Prin faţa publicului defilează fanfarele militare şi garda de onoare, iar pentru prima dată, prin Piaţa Roşie vor defila şi cadeţii de la două şcoli militare, dar şi un escadron de cavalerie din garda de onoare de la Kremlin.

Spectatorii vor vedea în premieră noile sisteme de apărare antirachetă şi distrugătoarele de tancuri Crizantema, precum şi vehiculele blindate Typhoon. Sunt în total de 149 de vehicule militare şi 69 de avioane, iar pentru prima dată, cerul Moscovei va fi survolat şi de avioane Yak 130. Prin Piaţa Roşie vor trece şi noile tancuri T90 şi ultimele modele de aruncătoare de rachete, precum şi renumitele rachete Topol M – este vorba de rachete balistice intercontinentale, care au o lungime de 22 de metri şi pot atinge ţinte aflate la o distanţă de 11 mii de kilometri.

Pe lângă parada de la Moscova, defilări militare mai sunt programate în alte 23 de mari oraşe ale Rusiei şi în Sevastopol, oraş care găzduieşte sediul flotei ruseşti de la Marea Neagră.

comments

comments




Leave a Reply

avatar