full screen background image

Termica va mai putea da apă caldă până de Zilele Sucevei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Consiliul Local Suceava a aprobat încheierea unui act adiţional la contractul privind obligaţia asigurării serviciului public de alimentare cu energie termică de către operatorul Termica.

Demersul este urmare a cererii firmei în insolvenţă din Lunca Sucevei, care într-o adresă către autorităţile locale preciza că, „pentru demararea demersurilor legale şi îndeplinirea procedurilor necesare obţinerii licenţei de transport şi distribuţie, este necesară precizarea perioadei pentru care Termica are obligaţia asigurării serviciului termic de alimentare cu energie termică a populaţiei municipiului Suceava”.

Potrivit hotărârii aprobate de consilierii locali suceveni, actul adiţional consacră prelungirea contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire şi furnizarea a agentului termic până pe 24 iunie 2014, adică exact ziua în care sucevenii îşi sărbătoresc urbea în care trăiesc.

De altfel, 24 iunie este termenul la care se împlinesc 12 luni de la încetarea valabilităţii licenţei eliberate de Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunale şi în baza căreia Termica este abilitată să presteze serviciul amintit. Legea nr. 325 din 2006 privind serviciul de alimentare cu energie termică prevede că, în condiţiile încetării valabilităţii licenţei, operatorul are obligaţia asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu termică pe o perioadă determinată, stabilită de autorităţile administraţiei publice locale, dar nu mai mult de 12 luni.

De asemenea, de menţionat este faptul că, pe 14 mai se va ţine licitaţia pentru delegarea prin concesionare a serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice şi, cu toate că societatea comercială în insolvenţă Termica are licenţa de operare expirată, administratorii  acesteia şi-au exprimat intenţia de a se înscrie în competiţie.

„Ce vom face după 24 iunie este greu de spus. În măsura în care vor fi ofertanţi pe 14 mai, vom vedea ce se întâmplă, iar dacă nu este nicio o ofertă, vom negocia, probabil, din nou cu Termica. În conformitate cu legislaţia în vigoare noi putem obliga Termica să presteze serviciul până pe 24 iunie 2014, iar din discuţiile avute cu administratorii judiciari, aceştia sunt interesaţi să asigure continuitatea”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar