full screen background image

Controale în târgurile de animale şi în pieţele din judeţ

targ de miei     Inspecţia Sanitar-Veterinară şi Poliţia fac controale în târguri, oboare, abatoare, centre de sacrificare şi spaţii de comercializare, pentru a se asigura de respectarea standardelor sanitar-veterinare şi legale a alimentelor care ajung pe masa de Paşte.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, dr. Vasile Semeniuc, a declarat că în cazul depistării de nereguli în pieţe, sancţiuni suportă nu doar vânzătorul, ci şi administratorul pieţei.

Verificările autorităţilor au depistat mai multe nereguli în judeţ.

Semeniuc: “În târgul de animale şi în piaţa agroalimentară din Gura Humorului au fost găsite, la persoane fizice, animale fără certificate sanitar-veterinare. Persoanele în cauză au fost amendate cu câte 600 de lei. Au mai fost depistate şi bovine fără documente de mişcare, măsura luată fiind tot o amendă de 600 de lei. Inspectorii noştri au mai dat şi 5 avertismente. Administratorul pieţei a fost şi el sancţionat contravenţional, pentru neregulilele găsite, cu 600 de lei.”

Mai mult, inspectorii sanitar-veterinari au depistat nereguli şi în trafic.

Un şofer s-a ales cu o sancţiune de 700 de lei şi cu marfa confiscată pentru că transporta, spre Vrancea, 130 de miei, care nu erau menţinuţi în condiţii propice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar