full screen background image

Ucrainean prin cu ţigări de contrabandă la frontieră, în Vicovu de Sus

b1     La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, s-a declanşat, miercuri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, două persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a reuşit să reţină un bărbat şi să descopere 6 colete cu ţigări, cealaltă persoană fugind pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, care au comunicat, ulterior, că au reuşit să reţină persoana în cauză şi au descoperit, la rândul lor, două colete cu ţigări,
din acelaşi lot.
Bărbatul reţinut a fost dus la sediul poliţiei de frontieră unde a fost identificat, acesta fiind un cetatean ucrainean, în vârstă de 26 de ani.

De asemenea, coletele cu ţigări au fost transportate la sector, unde, în urma inventarieriia rezultat cantitatea de 2.998 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, care a fost ridicată, în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră suceveni pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar