full screen background image

Sală nouă de sport, la Şcoala “Ioan Ciurea” din Fălticeni

sala-de-sport    Marţi, 11 martie, a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Municipiul Fălticeni.

Construcţia, inclusiv partea de vestiare, va avea dimensiunile de 26 x 12 metri, iar suprafaţa de joc va permite practicarea mai multor activităţi sportive între care: volei, badminton, tenis de masă etc.

Investiţia, în valoare de 390.000 de lei, este finanţată din bugetul local al municipiului Fălticeni.

La Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” învaţă 460 de elevi, iar orele de sport se desfăşoară în prezent într-un spaţiu improvizat, în suprafaţă de 37 de mp.

Noua construcţie va fi ridicată pe o mică parte a terenului de sport, fără a afecta utilitatea acestuia, şi va fi cuplată cu clădirea şcolii, accesul în sală urmând să se facă direct din şcoală, în condiţii de siguranţă pentru elevi.

“Este o investiţie absolut necesară pentru învăţământul fălticenean. Şcoala Gimnazială Ioan Ciurea este una din cele două şcoli ale municipiului care nu au sali de sport, o şcoală care are rezultate şi pe care vrem să o dezvoltăm pentru că, întradevăr, copiii care învaţă aici au rezultate meritorii la fel ca toţi copiii din Fălticeni. Durata execuţiei este de 6 luni. În funcţie de condiţiile meteorologice investiţia ar putea fi finalizată până la începutul noului an şcolar”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

comments

comments




Leave a Reply

avatar