full screen background image

Alianța PSD-UNPR-PC poate participa la europarlamentare

referendum     Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația liberalilor la o decizie a Biroului Electoral Central care permitea PSD, UNPR și PC să candideze împreună la alegerile europarlamentare.

PNL ceruse instanţei supreme să anuleze decizia BEC privind înregistrarea alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, pentru că protocolul de constituire a fost depus tardiv, dar şi pentru că ar fi o alianţă politică, nu una electorală.

În contestaţia formulată de PNL se arăta că Protocolul de constituire a Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC nu reprezintă protocolul unei alianţe electorale, ci al unei alianţe politice, structură reglementată în mod expres prin prevederile Legii 14/2003, a partidelor politice.

Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, după ce iniţial BEC a respins solicitarea de înregistrare a alianţei Uniunii Social Democrate.

BEC a acceptat solicitarea pentru înfiinţarea Alianţei electorale PSD-UNPR-PC şi a protocolului de funcţionare a acestei alianţe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar