full screen background image

Spaniolii laudă Guvernul Ponta pentru creşterea economică

guvern ponta     Jurnaliștii de la „El Pais” critică populismul dreptei europene în ceea ce privește tema imigranților. Aceștia analizează efectele nocive ale unui discurs fals, pornind de la rezultatele referendumului din Elveția pe tema imigrației masive, considerat a fi o victorie a dreptei naționaliste.

paniolii afirmă că valul de populisme s-a dezlănțuit odată cu renunțarea la restricțiile de pe piața muncii pentru muncitorii români și bulgari, și s-a extins la întreaga imigrație din sudul și estul Europei. Aceștia subliniază faptul că după prima lună de la ridicarea restricțiilor, nu există niciun semn al vreunei „invazii balcanice”.

„Isteria populistă s-a dezlănţuit la finalul restricţiilor referitoare la români şi bulgari, dar s-a extins la întreaga imigraţie din estul şi sudul Europei. După o primă lună, nu există nici un semn al temutei invazii balcanice. Merită de ştiut datele: România are 7% şomaj şi cea mai mare creştere din UE, în timp ce unele destinaţii au lipsă de mână de lucru şi şomaj foarte mic (3,5% Elveţia; 4,9%, Austria; 5,1%, Germania)”, se arată în articolul intitulat „Populisme fără replică”.

Autorul articolului consideră că următoarea campanie electorală, pentru alegerile europarlamentare, va fi marcată de atacuri insultătoare, și deplânge faptul că cei vizați, respectiv comunitățile de români, polonezi și italieni, nu se vor prezenta la vot pentru a riposta, deși legal se pot înregistra și vota în țările care le-au devenit a doua casă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar