full screen background image

Beneficiarii de ajutor social, scoşi la deszăpezire

Deszapezire     Consilierii locali suceveni au aprobat planul de lucrări de interes local pe care persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social au obligaţia de a le prestat lunar, conform Legii privind ajutorul minim garantat.

Asistaţii social vor fi scoşi la lucrări de deszăpezire în parcuri şi locuri de joacă pentru copii, iar în primăvară, beneficiarii de venit minim garantat vor lucra la eliminarea gheţii, măturatul aleilor pietonale şi parcurilor, precum şi la vopsirea mobilierului urban.

Pe timpul verii, prestatorii în cauză vor menţine curăţenia locurilor de joacă  pentru copii şi vor avea grijă de trotuarele din parcuri, lucruri valabile şi în sezonul autumnal, când asistaţii cu pricina vor aduna şi frunzele moarte căzute din copaci.
Potrivit datelor Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, la sfârşitul lunii trecute, în evidenţă erau 136 de dosare deschise, dintre care 130 în plată.

În familiile beneficiare, apte de muncă erau 65 de persoane, acestea având obligaţia de a presta în folosul comunităţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar