full screen background image

Codurile penal şi de procedură penală intră sâmbătă în vigoare

codul-penal    Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că atât Codul penal cât şi cel de procedură penală vor intra în vigoare de sâmbătă pentru că sistemul de justiţie este pregătit.

“Sper să nu fim în situaţia penibilă ca cei care le-au adoptat, fostul prim-ministru Boc, fostul ministru al Justiţiei domnul Predoiu să spună cu sunt rele codurile. Eu, sincer, cred că sistemul de justiţie este pregătit, că sunt coduri moderne”, a spus Ponta la începutul şedinţei săptămânale de Guvern.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a explicat că profesioniştii din sistemul judiciar cunosc prevederile acestor Coduri şi singurele probleme de rezolvat sunt mai vechi.

“Sistemul este pregătit în cea mai mare parte. Au fost foarte multe proiecte de pregătire cu INM-ul şi CSM-ul, oamenii cunosc dispoziţiile. Sigur, în ultimii doi ani a fost un efort foarte mare, de patru coduri, cum nu a avut nimeni în Europa aproape niciodată. Ca la orice început, mai sunt lucruri de rezolvat, dar care vin de foarte mult timp din urmă”, a precizat ministrul Justiţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar