full screen background image

Învinuit de furt arestat în urma unor percheziţii imobiliare

arestat     În data de 12 decembrie, ora 15.30, în baza informațiilor obținute de agenţii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și de cei ai Postului de Poliție Putna, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că, la data de 30 noiembrie,  Nicolae T., de 34 de ani,  și Petru A., de 19 ani, ambii din comuna Putna, au tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de esență foioase, din pădurea aflată în administrarea Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești.

Pe 30 noiembrie, în jurul orelor 19.30, susnumiții s-au deplasat în pădurea situată pe raza Cantonului Silvic Slatina, pe raza comunei Putna, de unde au tăiat un număr de șapte arbori, de esență foioase, speciile fag și paltin, iar materialul lemnos rezultat l-au sustras.

Prejudiciul stabilit în cauză este de 1.526.01 de lei, iar volumul de material lemnos tăiat fără drept și sustras este de 10.45 mc, faptele constituind infracțiuni silvice.

Din cercetări, s-a mai stabilit faptul că, tot la aceeași dată, cei doi făptuitori au sustras, de pe raza aceluiași canton, o barieră silvică din fier.

De asemenea, la data respectivă, Nicolae T., în timp ce s-a deplasat spre pădure, a condus, pe raza comunei Putna, o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere.

Autoutilitara aparține lui Mihai T., de 38 de ani, din comuna Putna, care, deşi cunoştea faptul că T. Nicolae nu posedă permis de conducere, a încredinţat-o acestuia.

Au fost extinse cercetările față de cei doi suspecţi, ocazie cu care s-a stabilit că aceștia, în seara zilei de 9 decembrie, s-au deplasat, cu aceeași autoutilitară, în pădurea administrată de Ocolul Silvic Putna, de unde au sustras cantitatea de 1.70 mc lemn de foc de fag, în valoare de 127.5 lei.

Autoutilitara a fost condusă și de Petru A., deși nici acesta nu posedă permis de conducere.

Materialul lemnos sustras la această dată a fost recuperat în totalitate și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

În urma continuării cercetărilor efectuate de polițiști în cauza din 12 decembrie, privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fapte comise de Nicolae T., de 34 de ani, Petru A., de 19 ani, şi Mihai T., de 38 de ani, toţi din comuna Putna, în urma probelor administrate, Judecătoria Rădăuți a emis autorizație de percheziție la două imobile din comuna Putna,  ambele aparținând lui Nicolae T.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la 18 decembrie, la unul din imobile a fost probat furtul unei cantităţi de lemn de foc, prejudiciul stabilit în cauză de personalul silvic fiind de 1716.39 lei, iar volumul de material lemnos tăiat fără drept și sustras, este de 11,041 mc, faptele constituind infracțiuni silvice.

De asemenea, bariera silvică din fier sustrasă, de pe raza aceluiaşi ocol silvic, în valoare de 231,25 de lei, a fost identificată la domiciliul lui Petru A.

În cauză, s-a întocmit dosar penal și s-a început urmărirea penală față de Nicolae T. și Petru A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, furt calificat, și conducere pe drumul public a uni autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi, față de Mihai T., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  încredințarea cu știință a unui autoturism pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere și complicitate la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În urma percheziției celuilalt imobil, au fost identificate și ridicate bunuri provenite din comiterea unor infracțiuni de furt calificat din locuințe comise de autori necunoscuți în cursul anului 2013, constând în electrocasnice, scule electrice, materiale pentru instalații sanitare, obiecte de mobilier etc., prejudiciul creat fiind recuperat în proporţie de 90 %.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de Nicolae T., sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a acestuia, urmând să fie prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

Nicolae T. a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar