full screen background image

Concursul de procese simulate pentru drept civil

LSA SuceavaLSA Suceava lansează în premieră pentru organizaţie: „Concursul de Procese Simulate, Drept Civil – Obligaţii”. Deşi evenimente de genul acesta au mai fost organizate la Universitatea „Ștefan cel Mare”, este pentru prima oară când LSA Suceava îi invită pe toţi studenţii de la Drept să se înscrie în perioada 2-8 decembrie 2013 la această competiţie.

Studenţii de la Drept vor avea şansa să pledeze în faţa unui juriu format dintr-un judecător, un cadru universitar şi un avocat, dacă vor ajunge până în semifinală şi finală. Evenimentul va avea loc la Tribunalul Suceava în data de 14 decembrie 2013, iar pentru speţa finală se va acorda un timp limitat de doar 20 de minute.

Evenimentul îşi propune valorificarea cunoştinţelor teoretice, aplicarea unor însuşiri native de omiletică, construirea capacităţii de a lua decizii contra timp, verificarea preponderent a normelor de drept material, fapt ce nu exclude şi implicaţii necesare ale normelor de drept procesual civil şi nu în ultimul rând capacitatea de a lucra în echipă.

Prima parte a concursului, formată din proba eliminatorie se va desfăşura după umătorul tipar: studenţii vor primi o speţă pe tema concursului şi în timp de maxim 48 de ore o vor putea rezolva folosind orice material, care le stă la îndemână. În cazul în care timpul stabilit de organizatori este depăşit echipa este descalificată. Verificarea rezolvărilor de la faza eliminatorie se va realiza de către un cadru universitar.

Cea mai bună echipă va reprezenta LSA Suceava la faza naţională a “Concursului de procese simulate de Drept civil- Obligaţii“.

comments

comments




Leave a Reply

avatar