full screen background image

22 de misiuni pentru pompierii militari, în ultimele 24 de ore

pompieri      În ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au executat 22 de misiuni pe linia situaţiilor de urgenţă.

Pompierii paramedici SMURD au avut o zi plină, în care au acordat primul ajutor medical la nu mai puţin de 14 cazuri medicale.

Dispeceratul pompierilor a fost anunţat şi cu privire la izbucnirea a şase incendii.

Patru dintre acestea au avut o cauză specifică sezonului rece, respectiv jar sau scântei provenite din coşul de evacuare a fumului sau coş de fum necurăţat, iar două au avut cauza probabilă scurtcircuit electric.

Unul dintre incendii s-a înregistrat în această dimineaţă, în jurul orei 7:15, în comuna Şcheia, la un autoturism.

Aici, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, au ars elementele combustibile din compartimentul motor al autoturismului.
Focul a fost repede localizat şi lichidat de către militarii de la Detaşamentul de pompieri Suceava, astfel încât flăcările nu s-au mai extins şi la habitaclul maşinii.

Aceeaşi cauză probabilă, respectiv scurtcircuit produs la un conductor electric defect, o putem menţiona şi pentru un incendiu mai puternic, izbucnit ieri seară, în jurul orei 19:40, în satul Pleşeşti, comuna Vultureşti.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vultureşti, a intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată, unde anterior a funcţionat un dispensar medical.

La sosirea pompierilor, ardea acoperişul, construit din lemn şi acoperit cu plăci din azbociment, şi exista pericolul de propagare la o locuinţă şi trei anexe aflate în imediata apropiere.

Au ars 200 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei şi circa 40 de metri pătraţi din tavan.

Flăcările au afectat şi pereţii portanţi, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi.

După aproximativ o oră de luptă asiduă cu focul, incendiul a fost lichidat.

Din fericire, nu s-a înregistrat victime omeneşti, iar locuinţa şi cele trei anexe gospodăreşti, care se aflau în imediata apropiere, au fost salvate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar