full screen background image

Opozanții proiectului Roșia Montană anunță miting, la ora 18.00

foto CODRUTA DRAGOESCU     Protestatarii se mobilizează pentru demonstrații de stradă, în contextul în care Comisia specială pentru Roșia Montană a amânat, miercuri seara, o decizie în privința proiectului. Motivul este că PSD și PNL au opinii diferite în ceea ce privește proiectul, astfel că în derulare este un război de uzură, al nervilor, între partenerii de alianță.

Joi, membrii comisiei s-au reunit din nou, dar ședința a fost suspendată, la un moment dat, pentru consultări.

Neînţelegerile dintre PNL şi PSD au blocat din nou dezbaterile din Comisia Roşia Montană. Ieri trebuia să fie ultima şedinţă şi un vot final, dar, după 11 ore de dezbateri, lucrările s-au suspendat din lipsă de cvorum. Astăzi, după doar 45 de minute, membrii comisiei au luat o pauză de consultări. Între timp, pe reţelele de socializare, protestarii anti-Roşia Montană se mobilizează pentru un miting la ora 18.00, în faţa Parlamentului.

Mircea Dolha și Gabriela Firea au avut o discuție destul de tensionată pe această temă:

Mircea Dolha: „Acum începem să ne cramponăm de o virgulă…”

Gabriela Firea: „Nu ne cramponăm, domnule deputat, de o virgulă. E un for de dezbatere important şi s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule, mă scuzaţi că intervin, dar nu e frumos să dezinformaţi colegii din presă. Am modificat substanţial conţinutul virgulei , poate nu aţi fost în

Mircea Dolha: „Dacă mergem în acelaşi mod, va dura câteva zile până dezbatem.”

Gabriela Firea: „Să ne facem datoria pe care am primit-o de la plen , nu să vizualizăm cum aţi propus dumneavoastră. Noi vrem dezbatere, nu vizualizare.”

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar