full screen background image

Centrala de cogenerare din Suceava va fi dată în folosinţă vineri

centrale-biomasa2     Noua centrală de cogenerare din Suceava va fi dată în folosinţă oficial vineri, cu o zi înainte de data stipulată în contract.

În prezent se derulează probele tehnologice, acestea decurgând normal, după cum precizează directorul general al firmei Bioenergy, Constantin Plăcintă.

Prima dată vor intra în funcţiune cele 3 cazane de apă fierbinte cu o putere totală de 45 de megawaţi, energia termică urmând să fie asigurată pe bază de gaz metan.

Celelalte 4 cazane pe biomasă vor fi puse în funcţiune în decembrie, centrala de cogenerare ajungând astfel la întreaga capacitate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat, astăzi, optimist în legătură cu investiţia cifrată la 80 de milioane de euro.

Lungu: “Probele tehnologice au decurs corespunzător. De pe 8 noiembrie se va furniza oficial caldură de la noua centrală. Data contractuală era 9 noiembrie.
E un beneficiu mare şi pentru suceveni şi pentru Primărie. Până la 1 decembrie, va fi pregătită şi capacitatea pe biomasă. Înţeleg că se intenţionează ca, de la 1 ianuarie, să se pună în funcţiune şi componenta electrică. E cea mai modernă centrală din ţară, cu utilaje de ultimă generaţie.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar