full screen background image

Inspectorii sanitari veterinari au interzis activitatea a 109 agenţi economici

dsvsa     În primele 3 trimestre ale anului, Biroul “Inspecţii şi controale” al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a efectuat 140 de verificări ale personalului sanitar-veterinar oficial şi de liberă practică şi 287 de controale tematice, în baza notelor de serviciu, împreună cu alte instituţii abilitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Dănuţ Corneanu, în urma descinderilor, inspectorii sanitari veterinari au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.500 de lei, precum şi 39 de avertismente scrise.

Controalele s-au lăsat cu ridicarea, în vederea confiscării, a 65 de kg de produse alimentare.

În urma neregulilor constatate şi abaterilor de la legislaţia cu specific, lucrătorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au emis, totodată, 8 ordonanţe de suspendare temporară activităţii şi 109 ordonanţe  de interzicerea a activităţii a agenţilor economici supuşi controalelor.

Anul acesta, până la 1 octombrie, la DSVSA Suceava au fost verificate, în vederea înregistrării sau autorizării, documentaţiile a 57 de unităţi a căror activitate este supusă controlului sanitar veterinar.

Este vorba despre 46 de agenţi economici din domeniul creşterii animalelor, 4 operatori pentru gestionarea subproduselor care nu sunt specifice consumului uman, cât şi despre 7 mijloace de transport a subproduselor menţionate anterior.

comments

comments




Leave a Reply

avatar