full screen background image

Termica a lăsat Primăria suceveană fără bani de investiţii

Dorofeti DSCN1122     Declaraţie extrem de sinceră a conducerii Primăriei sucevene, care consideră că, în acest an, nu s-a făcut nicio investiţie importantă, deoarece majoritatea banilor s-au folosit la acoperirea “găurilor” financiare de la Termica.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, susţine că preluarea societăţii, în anul 2002, la cererea expresă a Guvernului, a fost “ilogică”.

De aceeaşi părere este şi primarul Ion Lungu, care crede că singura lui greşeală, de când este primar, este că “nu a lăsat Termica să moară”.

Doroftei se arată deosebit de critic pe această temă: “Ăsta e adevărul, anul acesta nu s-a făcut nimic în acest oraş, pentru că nu sunt bani, pentru că din urmă au venit presiuni, pentru că tot timpul s-a făcut referire la Termica. Asta nu ne face să luăm decizii pripite şi să îngropăm cu totul municipiul, fără ca măcar să avem certitudinea că vom avea căldură.”

În acest an, Primăria suceveană a alocat societăţii de termoficare, ajunsă în insolvenţă, echivalentul a 7 milioane de euro, adică o treime din bugetul local.

comments

comments




Leave a Reply

avatar