full screen background image

Petiție online contra aderării României la Schengen

schengen     Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen. Documentul a fost semnat, în doar câteva ore, de doar 60 de persoane, care nu vor ca România şi Bulgaria să intre, la 1 ianuarie 2014, în spaţiul de liberă circulaţie.

Petiţia a fost iniţiată de către fostul ministru francez pentru Formare Profesională, Nadine Morano, o fostă deputată din partidul lui Nicolas Sarkozy.

„Francezii şi în primul rând primarii comunelor noastre sunt sătui de romii care ne invadează în mod ilegal teritoriile. Ţările din care sunt originari se exonerează de responsabilităţile pe care le au privind integrarea. Acest lucru este inacceptabil!”, spune Nadine Morano.

Pentru a-şi susţine iniţiativa, Morano mai scrie că Europa trebuie să protejeze, nu să perturbe naţiunile şi invită pe toată lumea să semneze petiţia de opoziţie faţă de intrarea României şi Bulgariei în Schengen.

În deschiderea paginii se poate citi mesajul de campanie”Credincioasă Franţei, angajată pentru voi”, iar sub titlul petiţiei sunt postate link-uri către pagina de Facebook şi contul de Twitter ale fostului ministru în perioada noiembrie 2010-mai 2012.

Mai mulţi înalţi oficiali francezi, printre care Ministrul de Interne Manuel Valls şi un purtător de cuvânt al Guvernului francez au declarat, în cursul săptămânii trecute, că România nu va fi primită în Schengen din cauza romilor şi înfractorilor care au luat cu asalt ţările Uniunii Europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar