full screen background image

2 tinere, de 18 şi 19 ani, cercetate pentru furtul a 300 de lei

portofel cu bani     La sediul Poliţiei Municipiului Suceava s-a prezentat, pe 30 septembrie, Andrei C., de 22 de ani, din municipiul Suceava, care a reclamat că, în noaptea de 29/30 septembrie, în jurul orei 00.00, a primit în locuinţa  mătuşii sale, situată în municipiul Suceava, două fete, care au profitat de lipsa acestuia pentru 10 minute, împrejurare în care au sustras suma de 300 de lei, pe care o avea într-un dulap din locuinţă.

În urma sesizării, echipa de cercetare constituită, a constatat că în 29 septembrie, în jurul orei 21.00, Andrei C. s-a întâlnit, într-un bar din municipiul Suceava, cu două fete, una fiind cunoştinţă mai veche.

În urma discuţiilor purtate cu acestea, au stabilit să se deplaseze la locuinţa persoanei vătămate, pentru a consuna bere, alături de cele două fete venind şi  Cătălin C., prieten cu victima.

La un moment dat, în jurul orei 23.30, persoana vătămată, alături de prietenul său, a plecat la un magazin din apropiere, pentru a face cumpărături, lăsând cele două fete în apartament.

În momentul în care au revenit, cei doi au constatat că fetele lipseau din apartament şi, la o verificare a valorilor păstrate în apartament, au constatat lipsa sumei de 300 de lei, care se afla într-un dulap din camera de zi.

Persoana vătămată a contactat telefonic cele 2 fete, în vederea recuperării prejudiciului, însă acestea au negat implicarea în comiterea furtului.

În urma acestui răspuns, Andrei C. s-a adresat organelor de poliţie, în vederea efectuării de cercetări.

Ieri, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea suspectelor ca fiind Elena C., de 18 ani, şi Valentina P., de 19 ani, ambele din localitate.

Cu ocazia audierilor, Valentina P. a recunoscut comiterea furtului, declarând că, în data de 30 septembrie, în jurul orei 21.00, a fost invitată împreună cu prietena sa, Elena C., în locuinţa persoanei vătămate Andrei C., unde au consumat bere.

În jurul orei 23.00, Andrei C. a părăsit locuinţa, împreună cu un prieten, pentru a cumpăra ţigări, moment în care cele în cauză au sustras suma de 300 de lei, ce se afla într-un dulap, şi au părăsit apartamentul, ieşind pe un geam de la balcon.

În urma cercetărilor, a fost recuperată o parte din prejudiciu, respectiv suma de 150 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar