full screen background image

22 de mineri blocați în subteran la Roșia Montană au refuzat să iasă pe timpul nopții

foto CODRUTA DRAGOESCU     Cei 22 de minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană au refuzat să iasă la suprafaţă pe durata nopţii. În acelaşi timp, mai mulţi protestatari din centrul comunei au protestat şi ei până după miezul nopţi la intrarea în mină .

Protestatarii din mină sunt susţinuţi de cei de afară. Ba mai mult, aceştia avertizează că li se vor alătura.

Preşedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”, Cristian Albu a intrat în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană, unde minerii s-au blocat în subteran, cerând guvernanţilor şi parlamentarilor să ia urgent o decizie favorabilă începerii proiectului minier.

Albu spune că în total au recurs la această formă de protest 22 de mineri, care se află la o distanţă de aproximativ un kilometru de intrarea în galerie şi la o adâncime de 300 de metri.

“Situaţia este disperată. Oamenii nu ştiu ce să facă. O să înceapă şcoala săptămâna viitoare, chiar nu ştiu ce o să facă. Nu este o soluţie să pleci din ţară. Este o soluţie să rămâi să munceşti aici, acasă. E un proiect benefic. Ei au lucrat aici, în galeriile în care s-au închis acum, ei au lucrat. Sunt galeriile romane, pe care le-au redat în patrimoniul naţional. E normal să vină toţi decidenţii să vadă ce s-a făcut şi e foarte normal ca ei să muncească aici”, a declarat Cristian Albu, Preşedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”.

Sindicali;tii amenință cu greva foamei dacă premierul Victor Ponta sau Crin Antonescu nu vor ajunge până sâmbătă la mină . Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, spune însă că nu poate răspunde unor asemenea cereri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar