full screen background image

Noi reguli pentru bicicliști și mopediști

mopede     Noi modificări ale Codului Rutier. De astăzi, bicicliştii şi mopediştii nu vor mai putea traversa strada pe trecerile de pietoni, iar motocicliştii nu vor mai avea voie să transporte persoane în stare de ebrietate pe motocicletă. Acestea sunt câteva dintre schimbări.

Potrivit noilor modificări, bicicliştii sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate. Acolo unde nu există piste special amenajate pentru ei, bicicliștii pot circula pe banda 1, cât mai aproape de bordură, pentru a nu încurca circulaţia.

Dacă sunt mai mulți, vor circula unul în spatele celuilalt, iar la trecerea de pietoni au obligația de a coborî din șa. Cei care vor să-și ia permisul de conducere nu vor mai putea apela la instructori auto independenţi pentru lecţiile practice, ci doar la şcolile de şoferi.

Odată trecută cu brio proba teoretică pentru obținerea carnetului, candidații au la dispoziție un an pentru a da și proba practică. În plus, cei care sunt prinși că transportă pe motocicletă sau de scuter persoane aflate în stare de ebrietate riscă o amendă de cel puțin 240 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar