full screen background image

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean va fi reabilitată

cardiologie     La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava încep o serie de lucrări de reabilitare şi extindere a secţiei de Cardiologie.

Investiţiile sunt în valoare de 200.000 de lei, iar banii provin din bugetul unităţii spitaliceşti.

Potrivit lui Vasile Rîmbu, managerul spitalului sucevean, reabilitarea cuprinde nivelul VI din aripa nouă a clădirii, în care funcţionează secţia de Cardiologie şi nivelul V, în care funcţionează compartimentul pentru studii clinice.

După modernizare, acest compartiment îşi va înceta definitiv activitatea, studiile clinice urmând a fi efectuate în centrul special înfiinţat cu această destinaţie, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, astfel, secţia se va extinde ocupând acest nivel.

În secţia de Cardiologie, numărul pacienţilor este în creştere, iar asta şi ca urmare a înfiinţării Centrului de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională din incinta spitalului.

“Secţia de Cardiologie a suportat ultimele modernizări în 2009, însă asupra compartimentului în care se derulau studiile clinice nu s-a intervenit deloc în ultimii ani”, a mai spus managerul Vasile Rîmbu.

Conducerea unităţii preconizează că lucrările vor fi finalizate la jumătatea lunii septembrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar