full screen background image

Poliţist lovit de un şofer de 18 ani, care circula cu 131 km/h

Politia rutiera     Ieri noapte, la ora 21.10, pe DN 2, în afara municipiului Suceava, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a depistat şi înregistrat, cu aparatul radar, pe conducătorul unei autoutilitare înmatriculate în străinătate, care circula din sensul opus cu viteza de 131 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteză era de 70 km/h .

Mai mult, şoferul efectua şi o manevră de depăşire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu, în zona de acţiune a indicatorului “Depăşirea interzisă”.

Echipajul de poliţie rutieră a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, având în funcţiune semnale luminoase şi acustice.

În acel moment, conducătorul unui alt autoturism, Costel A., de 59 de ani, din municipiul Suceava, ce circula din sensul opus, a redus viteza, rulând cât mai aproape de acostament.

Conducătorul autoutilitarei, identificat ca fiind Mihai S., de 18 ani, din comuna Todireşti, încercând să evite impactul cu acest autoturism, din cauza vitezei, a virat stânga, încălcând axul drumului şi pătrunzând pe contrasens, a intrat în coliziune laterală, cu autospeciala de poliţie, după care a revenit pe sensul său de mers, intrând în coliziune faţă – spate, cu autoturismul condus de Costel A..

În urma impactului, a rezultat avarierea autovehiculelor implicate şi vătămarea corporală uşoară a unui agent de poliție, care, în urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Judeţean Suceava, a fost diagnosticat cu “plagă contuză buză superioară”, necesitând pentru vindecare 5 – 6 zile de îngrijiri medicale.

Atât poliţistul, cât şi conducătorii autoturismelor implicate, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar