full screen background image

Flutur solicitată bani pentru Suceava la rectificarea bugetară

flutur     Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat Guvernului USL condus de Victor Ponta ca, măcar la rectificarea bugetară, să nu trateze cu dispreț și indiferență județul Suceava și să deblocheze investițiile importante pentru întregul județ.

Flutur a solicitat să fie prevăzută finanțarea integrală, în vederea finalizării în acest an, a centurii municipiului Suceava, precum și fonduri necesare pentru modernizarea DN 29 Suceava – Botoșani, a drumului DN 18 Iacobeni – Borșa – Baia Mare, DN 17 B Vatra Dornei – județul Neamț, precum şi pentru rutele ocolitoare ale municipiilor Rădăuți și Fălticeni.

„Școlile și spitalele din județul Suceava au nevoie de fonduri pentru continuarea investițiilor. De asemenea, județul Suceava este unul cu un potențial ridicat de risc la inundații, şi ca urmare nu trebuie abandonate lucrările de îndiguiri şi regularizări ale cursurilor de apă”, a spus Flutur.

El a adăugat că pentru dezvoltarea turismului, municipiul Câmpulung Moldovenesc şi localităţile învecinate au nevoie ca pârtia de ski de pe masivul Rarău să fie finalizată în cursul acestui an.

„Solicit de asemenea fonduri pentru proiectele şi investiții aflate în derulare la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Şi aşa cum au arătat mai mulţi primari din județ, în acest moment nu sunt asigurate fondurile necesare pentru asigurarea salariilor până la sfârșitul anului pentru cadrele didactice şi personalului auxiliar din școli şi licee”, a declarat liderul democrat liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a atras atenţia că un alt proiect blocat este cel pentru construcţia Centrului Cultural Bucovina, motiv pentru care a solicitat ca la rectificarea bugetară să se aloce fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar