full screen background image

Deficienţe de comunicare între structurile pentru situaţii urgenţă

inund 1     Transmiterea datelor de către instituţiile cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă înspre comandamentul operaţional de pe lângă Instituţia Prefectului constituie una dintre problemele care creează dificultăţi, se arată  într-un raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, în primul semestru al anului 2013, comisiile locale pentru  situaţii  de urgenţă de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor nu au transmis operativ datele actualizate referitor la situaţia reală din zona de responsabilitate.

De asemenea, cu dificultate s-a desfăşurat şi comunicarea şi cu alte instituţii, respectiv cu secţiile drumurilor naţionale, drumurilor judeţene, cât şi cu operatorul de energie electrică E-on, care au răspuns cu greutate la solicitările din teren.

Totodată, transmiterea rapoartelor operative de către comisiile locale pentru  situaţii  de urgenţă  a avut loc, de multe ori, cu foarte mare întârziere, nerespectându-se, astfel, prevederile Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări, dar nici fluxul informaţional. Cu toate acestea, în judeţul Suceava, în perioada al cere ne referim, nu s-au înregistrat dificultăţi majore.

“Pe timpul manifestării situaţiilor de urgenţă nu au fost întâmpinate dificultăţi majore în funcţionarea fluxului decizional între structurile implicate din sistemul judeţean  pentru managementul situaţiilor de urgenţă, iar la nivel local primarii, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, au coordonat permanent şi eficient forţele de intervenţie, acţionând cu responsabilitate pentru reducerea consecinţelor situaţiilor de urgenţă înregistrate”, se explică în informarea privind activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava, în primele 6 luni ale anului 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar