Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”.
Manifestarea este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative.
Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.
Evenimentul, care va avea loc între 8 – 9 iulie 2013, se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.
Acţiunea va debuta pe 8 iulie, începând cu ora 9.30, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.
La faza naţională a competiţiei vor participa 15 echipe care vor reprezenta următoarele universităţi: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.
Juriul concursului va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.
Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013 la Köln, în Germania.
Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale.
Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va fi recompensat 4000 de euro, iar cel care se va clasa pe locul al III-lea va primi 2000 de euro.
Leave a Reply