full screen background image

Medalii pentru suceveni, la “naţionalele” de atletism pentru copii

atletism copii     La începutul acestei săptămâni, în perioada 25 – 26 iunie, la Bucureşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Copii 1,2 şi 3.

Concursul a avut loc pe Stadionul Tineretului, unde s-au aliniat la start 1.276 de sportivii, de la 127 de cluburi.

Rezultate deosebite au obţinut sportivii de la CSM Dorna Vatra Dornei, club sprijinit de primăria oraşului.

Astfel, Claudiu Daniel Mihăescu este dublu campion naţional, după ce a câştigat probele de 300 de metri şi de 1.500 de metri. Paula Alina Vîntu a fost învingătoarea probei de 1.500 de metri, în timp ce Valentin Iulian Simionescu a obţinut medalia de bronz în cursa de triatlon.

Antrenorul dornenilor, Cristian Prâsneac, ne-a declarat: “Pentru Mihăescu şi Vîntu, anul 2013 a fost un an plin de lauri. Aceşti copii au ieşit campioni naţionali de cros, de sală şi, acum, de pistă. Asta arată că ei chiar au potenţial. Sper ca la anul, la categoria de juniori 3, să dominăm Campionatele Naţionale. Aceste rezultate nu se puteau obţine fără ajutorul de la Primaria Vatra Dornei şi firmei Aqua Carpatica.”

În acelaşi concurs, rezultate foarte bune au avut şi sportivii de la CSŞ Rădăuţi, conduşi de Bogdan Roşcăneanu.

Costel Niculcea s-a clasat pe locul 2 în proba de 800 m şi pe locul 3 în proba de 300 de metri. O surpriză frumoasă au realizat surorile Daniela şi Emanuela Rotar, care au câştigat medaliile de argint, rspectiv de bronz, în finala probei de 300 de metri.

Şi clubul CSM Suceava a avut sportivi medaliaţi la această ediţie a Campionatelor Naţionale. În cursa de 800 de metri, Diana Angelescu (antrenată de Radu Mihăescu) a obţinut locul al doilea, la fel ca Bogdan Petroaie (pregătit la LPS Suceava, de prof, Lili Petrache) în concursul de aruncare a greutăţii de 3 kg. O medalie de bronz a reuşit şi Corina Murariu, antrenată de Iustin Tătărău, în urma evoluţiei din proba de 800 de metri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar