full screen background image

Campionat de fotbal caritabil, la LPS Suceava

eveniment     Salvaţi Copiii – filiala Suceava, în parteneriat cu TuSiRomania, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, organizează sâmbătă, de la ora 10:00, evenimentul caritabil „Campionatul de fotbal între licee”.

Potrivit Cameliei Iordache, preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Suceava, evenimentul se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava şi are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acţionăm).

În cadrul evenimentului vor fi meciuri de fotbal între echipele elevilor de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Alegerea echipelor care participă la competiţie este rezultatul unui sondaj de opinie realizat de către TuSiRomania, în perioada 23 aprilie – 1 mai, prin care elevii liceelor sucevene au fost invitaţi să participe la organizarea evenimentului, votând sportul care consideră că va avea cea mai mare participare şi cei mai mulţi susţinători. Sportul cu cele mai multe voturi (fotbalul) şi liceele cu cei mai mulţi votanţi, sunt cele care susţin evenimentul.

Proiectul C.A.S.A. beneficiază şi de participarea benevolă a cadrelor de la ISU „Bucovina” care, vor susţine un meci demonstrativ, împreună cu colegii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.

Asistenţa medicală va fi asigurată de către ISU „Bucovina” printr-un echipaj SMURD, iar arbitrarea meciurilor şi premierea vor fi susţinute de AJSPT Suceava şi arbitrii Matius Antonescu şi Robert Sroder.

Accesul la eveniment, pentru sucevenii care doresc să susţină echipa favorită şi să contribuie la strângerea de fonduri necesare pentru construirea locuinţei destinate familiei Pascariu din Liteni, se face contra unei donaţii de 3 lei.

În cadrul acestui proiect, familia Pascariu din Liteni a avut calitatea de beneficiar, deoarece a fost identificată ca o familie cu risc, datorită nivelului de subzistenţă în care trăieşte şi a marginalizării şi excluderii sociale, una dintre cauze fiind condiţiile de locuit ale familiei. Cu toate acestea, Marcela Pascariu, mamă a patru copii, face tot ceea ce este posibil pentru ca aceştia să meargă la şcoală şi să nu simtă diferenţa dintre ei şi ceilalţi copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă şi curată.

Salvaţi Copiii – filiala Suceava va organiza şi alte evenimente ce vor avea drept
scop colectarea sumei necesare realizării construcţiei, astfel încât, în luna
septembrie, familia Pascariu să se mute în casă nouă.

Pentru cei care doresc să se alăture proiectului (cu bani sau materiale de construcţii), persoanele de contact sunt: Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, tel. – 0230/525.559, e-mail: suceava@salvaţicopiii.ro.

Donaţii se pot face şi în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001 deschis la BCR Suceava, cu menţiunea „pentru proiectul C.A.S.A.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar