full screen background image

Urmărit penal după ce a înşelat peste 60 de persoane

euroi     La propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de I. Ioan, de 42 de ani, din comuna Holboca, judeţul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Bărbatul în cauză, în calitate de asociat şi administrator la o societate comercială din Suceava, în intervalul februarie – martie 2013, prin inducerea în eroare privind oferirea unor locuri de muncă în străinătate, a încheiat contracte individuale de muncă şi contracte de intermediere la un număr de 61 persoane de pe raza mai multor judeţe din ţară.

După ce a solicitat şi primit de la aceştia un comision de intermediere cuprins între 300 şi 500 de euro de persoană, fără nici un motiv, nu a mai respectat clauzele contractuale, nu i-a mai contactat în vederea plecării în străinătate, nu a mai răspuns la nici un număr de telefon şi nu le-a restituit persoanelor vătămate sumele de bani primite drept comision de intermediere, prejudiciul total creat fiind de 20.100 de euro, prejudiciu ce nu a fost recuperat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar