full screen background image

Primăria suceveană nu va amenaja parcări între blocuri

parcari la bloc     Primăria suceveană nu poate amenaja parcări cu destinaţie între blocuri, în pofida solicitărilor tot mai numeroase din partea riveranilor.

Motivarea conducerii municipalităţii este că o asemenea atribuire pe domeniul public încalcă legea, pentru folosinţă fiind nevoie de licitaţie.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, afirmă că singura modalitate de decongestionare a traficului – până la construirea unor parcări supraterane – rămâne amenajarea locurilor de staţionare pe străzile cu sens unic: “Vin oameni şi îmi spun că ţin maşina în acelaşi loc de 20 de ani, locuri de ei amenajate. Le spun că, pentru acest lucru, ar putea să plătească şi amendă, pentru folosirea domeniului public. Înainte aveam, după cum ştiţi, acele locuri de parcare cu plată. Încasam, pe an, 20.000 de lei (mai nimic, adică), dar aveam un scandal permanent la Primărie, veneau locatarii şi se reclamau între ei. Acum, a rămas o singură variantă: avem 10 parcări în faţa blocului, facem licitaţie. Nu putem face parcări cu destinaţie.”

În municipiul Suceava sunt înmatriculate 25 de mii de autovehicule, locurile de parcare amenajate fiind total insuficiente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar